Д.Терзиева: Работим  за пътищата в малките населени места
Д.Терзиева: Работим за пътищата в малките населени места / Dariknews, Архив

Пет километровия пътен участък между сливенското село Жельо войвода и Завой,област Ямбол е вече готов. Това заяви министър регионалното развитие и благоустройство Десислава Терзиева след извършената проверка днес.

Извършените дейности са на стойност 1 600 000 лева и са предоставени от публичната инвестиционнна програма на правителството. Третокласният път, свързващ Сливенска и Ямболска области е изцяло готов, коментира регионалния министър и добави, че“ това е един много важен път за района. Това е й важен ангажимент да се започне политика, която вече се реализира по ремонтиране и рехабилитация на второ и третокласните пътища в страната“.

По думите на Терзиева до края на годината ще бъдат отпуснати 50 милиона лева за второ и третокласната пътна мрежа, а през следващите години е необходимо да се инвестират от 70 до 150 милиона лева в пътната мрежа в малките населени места. „Това е новата политика на правителството и ще продължим да мислим за пътната инфраструкура в малките населени места“, добави регионалният министър.

Тя подчерта, че продължава строителството на автомагистрала „Струма“ и тя ще бъде готова на време, а магистрала „Хемус“ се проектира в момента.

Тестовите изследвания на носимоспособността на пътната конструкция  участъка от Стара Загора до Карнобат от АМ „Тракия са приключили. „Няма притеснения за резултатите. Очаква се комисията да представи докладът“, уведоми председателят на УС на Агенция Пътна инфрастуркутра инж. Стефан Чайков. Чайков информира, че предстои такава проверка на магистрала „Струма“, пътен възел Яна и още четири третокласни пътя.

Министър Десислава Терзиева официално откри  благоустроения градски парк „Юнак” в Сливен, посети и центъра за настаняване от семеен тип в квартал „Сини камъни”, изграден по европейски проект. В 13.30 часа Десислава Терзиева ще посети и пречиствателната станция за питейни води в града.