Д. Стоянов: Препоръката на ЕП за спиране на евросредствата е популизъм преди изборите
Д. Стоянов: Препоръката на ЕП за спиране на евросредствата е популизъм преди изборите / Sofia Photo Agency, архив

Подла заигравка от страна на западните евродепутати е препоръката за спиране на европейските средства в доклада на ЕП спрямо България. Тя се прави единствено и само по случай изборите, заяви в Сливен евродепутатът и председател на Национал-демократичната партия Димитър Стоянов. „ Тези хора си правят кампания в момента в своите държави – членки и това е изключително нечестно. Това показва, докъде е стигнала основата на Европейския съюз – солидарността, и как бързо изчезва когато дойдат избори“, коментира още Стоянов.  Според евродепутатът препоръката за спиране на европейските пари е популизъм пред изборите.

„България не е шампион по усвоявамостта и евфрофондовете не са основен двигател на икономическия успех и растеж на България. Не трябва да се притесняваме, и няма опасност България да загуби европейски средства. Единственото, е че пак ни нарочиха и ни посочиха с пръст едва ли не като „болния роднина“. Това е лошото, защото страда авторитета и достойнството на страната ни“, добави Димитър Стоянов.

Според евродупутатът еврофондовете не трябва да се управляват  от централната власт, а да се създаде единна Агенция, в която да участват представители не само на министерствата. Така управлението става по – прозрачно и по – достъпно.