Д-р Хрисант Хрисантов е „Лекар на годината”
Д-р Хрисант Хрисантов е „Лекар на годината” / netinfo

„Лекар на годината” е д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Той получи отличие от Българския лекарски съюз (БЛС) – грамота и сребърен почетен знак „Лекар на годината”- за 2014 г. за Сливенска област.

Това стана по време на 25-та годишнината от възстановяването на БЛС и 19 октомври – Деня на българския лекар.

Д-р Хрисантов беше номиниран от Регионалната колегия на БЛС за приноса му за развитието на медицината в областта. Той е зам.-директор по медицинските дейности в болницата, бил е дългогодишен началник на Отделението по ортопедия и е развил сериозна оперативна дейност в отделението. В момента там се извършват всички видове протезиране, оперативни интервенции на фрактури и травматични увреждания на горни и долни крайници, безкръвни, артроскопски операции и др.

Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров изрази задоволство от наградата за д-р Хрисантов и заяви, че призът е напълно заслужен.

От своя страна д-р Хрисантов благодари на Регионалната колегия на лекарския съюз за номинацията и признанието за неговата работа.

Негови колеги от страната също получиха почетен знак „Лекар на годината” за регионите, от които са номинирани. На церемонията бяха отличени заслужили лекари в различни категории.