Чуждестранни и български участници във Фестивала на детската книга посетиха кмета Стефан Радев
Чуждестранни и български участници във Фестивала на детската книга посетиха кмета Стефан Радев / община Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев прие чуждестранни и български издатели, писатели и илюстратори - участници в 18-я Национален фестивал на детската книга.

Той изрази благодарност към организаторите на проявата, която популяризира дейността на всички, имащи отношение към книгоиздаването и поддържа интереса на децата към книгата.
„За мен е чест, че сте гости на нашия град и имате възможност да се срещнете с колегите си от страната и чужбина, да обмените опит и да покажете своята работа пред специалистите в детското книгоиздаване. Пожелавам приятен и ползотворен престой в Сливен", каза кметът.

Чуждестранни и български участници във Фестивала на детската книга посетиха кмета Стефан Радев
netinfo

Росица Петрова - директор на Регионална библиотека „Сава Доброплодни" и организатор на Националния фестивал на детската книга благодари на общинското ръководство за съдействието при реализирането на проявата, както и на гостите, дали своя безценен принос в детското книгоиздаване.

На срещата присъстваха Луизина Савкова - представител на Министерството на културата, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, секретарят на общината Валя Радева, председателят на Постоянна комисия по образование в Общинския съвет Милена Чолакова и др.