/ iStock/Getty Images
Седем са новите случаи на COVID-19 в областта
Четирима души са починали от коронавирус в Сливенско през последните две денонощия, съобщиха от Областния кризисен щаб. Починали са мъж на 42 години, приет в спешното отделение в много тежко състояние, и три жени на 76, 64 и 56 години, всички - от кв."Надежда" в Сливен.

Седем са новите случаи на COVID-19 в Сливенска област към 17 юни. Сред инфектираните са медицинска сестра и две деца от Нова Загора. Родителите им също са с положителни проби за болестта. Цялото семейство е под карантина, на домашен стационар. Лечението им се осъществява под наблюдението на общопрактикуващ лекар и РЗИ, състоянието им не е тежко. Двама жители на Сливен и жител на село Тополчане са сред заболелите, както и пациент от Сливен, който е на територията на РЗИ в друга област.

От началото на епидемията е предписана домашна карантина на 6993 лица от Сливенска област. Към 17 юни все още под карантина са 944 лица, по данни от ОД на МВР, която осъществява ежедневен контрол за спазването на предписаната мярка. В община Сливен под карантина са 644 души, в Нова Загора - 232, в Котел - 54, в Твърдица - 18.

По данни на РЗИ - Сливен, 93 души са излекувани до момента.