Честит празник, Ямбол!
Честит празник, Ямбол! / netinfo

С тържествена Света литургия, отслужена от Негово Високо Преосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий започнаха тържествата по случай празника на Ямбол. Ритуалът по издигане знамената на Република България, Община Ямбол и Европейския съюз е от 10.15 ч.

През целия ден ще има много културни и спортни прояви. В 9.30 ч. в зала „Диана” започна турнир по тенис на маса. В демонстрационни наблюдения на Слънцето, жителите и гостите на града могат да се включат от 10 до 13 ч. на тревните площи до пл. „Освобождение”. Детски празник ще започне в 10.30 ч. от източната страна на Безистена, с участието на ДКТ „Г. Митев”, Общинския детски комплекс и Шоуто на кака Ели.

Тържествената сесия на Общински съвет – Ямбол, на която ще бъдат връчени наградата на Ямбол и наградите в областта на икономиката и архитектурата, е с начало 10.45 ч. и ще се проведе в ритуалната зала на „Обреден комплекс”. Стартът на лекоатлетическата щафета „Ямбол” ще бъде даден от 11.30 ч. в градския парк. Народен събор „Света Троица” ще има от 12.30 ч. в кв. „Каргон”.

Ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и благоденствие, ще има и фолклорен концерт „Каргона пее и танцува”. Бизнес форум „Ямбол – инвестиции и иновации” ще започне от 15 ч. в залата на „Обреден комплекс”. В залата ще присъстват потенциални инвеститори от национален и международен мащаб, които проявяват интерес към Ямбол.

В 17.30 часа в художествената галерия „Жорж Папазов” ще бъде открита изложба „Никола Маринов и ученици” от ателие-колекция Светлин Русев. Детското фолклорно шоу „Който може, го може”, ще бъде от 18.00 часа в зрителната зала на Читалище „Съгласие”.

Празничният ден ще завърши с концерт-спектакъл „Ямбол и приятели”, който ще започне в 20 ч. на площадното пространство между сградата на общината и Централна поща. Празничните илюминации са от 22 часа.