Част от ларгото достъпна за празника на Сливен
Част от ларгото достъпна за празника на Сливен / Община Сливен

Пешеходната зона от бившето кино „Българка” до Стария бряст ще бъде достъпна до празника на Сливен на 26 октомври. Тази седмица, след обследване и проектиране, започва реконструкция и подмяна на подземни комуникации – водопровод, дъждовна и дренажна канализация в участъка от кръстовището на бул. „Христо Ботев” – бул. „Цар Освободител” /Розова градина/ до площад „Добри Желязков”. Ремонтът по подземните комуникации в този участък ще завърши до края на месеца. Тече ремонт и на фонтана „Кълбото”. Ремонтите се извършват по график, съобщават от общинска администрация.

Планира се след месец да започне ремонт на съществуващите настилки, подмяна на разрушени павета, натрошени плочки. Ще се работи по отводнителните съоръжения и решетките.

За Димитровден ще бъде асфалтирана улицата, свързваща ул. „Раковски” с бул. „Цар Симеон”, в участъка от сградата на Окръжния съд до ул. „Аксаков” /новата търговска сграда/. Поради технологични съображения износващият пласт ще бъде положен, когато е готова цялата улица.