Бърза сесия на Общински съвет - Сливен
Бърза сесия на Общински съвет - Сливен / Дарик Сливен, Архив

Румен Андонов ще замества кмета на община Сливен Кольо Милев по време на предизборната кампания. Днес Общински съвет – Сливен не гласува със „за” предложението на общинска администрация да назначи Андонов за временно изпълняващ длъжността, това ще направи областният управител. Правният спор възникна относно периода от време, в който местният парламент има право, според ЗМСМА, да назначава временно изпълняващ кмет.

Предпоследната сесия на Общински съвет – Сливен започна с Послание към следващия Общински съвет, прочетено от председателя на Общински съвет мандат 2011-2015 Мария Григорова.

След това в работен ритъм съветниците гласуваха предложенията от дневния ред, включително и допълнителните. Те отказаха за възложат на управителя на „Пътнически превози” ЕООД да предприеме действия, включително и по съдебен път, за прогласяване нищожността на сключения през 2012 година Колективен трудов договор, а вносителят Ганка Василева оттегли предложението за разпоредителна сделка на „Пътнически превози”, с която дружеството да продаде поземлен имот в Промишлена зона.