България е наказвана държава според ДСБ
България е наказвана държава според ДСБ / netinfo

„В България предстои преструктуриране на политическото пространство”, заяви в Сливен заместник-председателят на Демократи за силна България Даниел Митов. Според него ДСБ трябва да успее да събере тези части от десницата, с които да бъде коректив на ГЕРБ. Митов заяви, че СДС е естествения съюзник на Костовата партия, но разговори за бъдеща съвместна работа ще се проведат с новия лидер, който сините предстои да изберат. Освен това, ДСБ е отворена за разговори с други десни партии, които споделят идеите на тъмносините. „ГЕРБ е възможен наш следизборен партньор при едно дясно управление, като дясното ще го осигурим ние. Общото между нас е, че искаме сегашното управление да си отиде по-бързо и ще предприемем всякакви действия за сваляне на тройната коалиция. Вече е даден знак, че десницата може да се обедини около принципите за добро управление, с основна цел да се спаси проваленото еврочленство и да се и да се извади страната от финансовата криза”, каза Митов. Според него дясното управление ще извади България от изолацията и ще работи за връщане на доверието към нея в Европейския съюз.

Заместник-председателят на ДСБ смята, че БСП и ДПС се интересуват само от наближаващите избори, но не и от управлението на страната. Провалът на тройната коалиция бил толкова сериозен , че се говорело за налагане на предпазна клауза и практическо замразяване на членството на страната в ЕС. България била наказвана държава, защото изнасяла в ЕС нестабилност и корупция. Задачата на десницата в следващото правителство трябва да бъде връщане на европейското доверие и преодоляване на най – големия дефицит – този на справедливост, коментира Митов.
Даниел Митов и Любка Доинска, член на националното ръководство на ДСБ бяха в Сливен, за да вземат участие в предпразничната среща с членове и симпатизанти на партията, организирана от Общинското ръководство на Демократи за силна България.