БСП: Смяната на областния управител е поредна чистка
БСП: Смяната на областния управител е поредна чистка / Данаил Христов

Поредна чистка, подсказана от патрона на служебното правителство и от ПП ГЕРБ. Така коментира председателят на Областния съвет на БСП Асен Гагаузов смяната на областния управител на Сливен Корнелий Желязков. „Провежда се тактика на разчистване на неудобни или възстановяването на такива, които на ГЕРБ няма да им е удобно да ги възстановят, ако дойдат на власт, и след това извинението ще бъде – това е работа на служебното правителство, ние не сме уволнявали никого и не сме назначавали” – допълни Гагаузов.

Според областният председател на социалистите, Корнелий Желязков е познат в Сливен като изключително принципен и честен човек и той не заслужава такова отношение от страна на служебното правителство, поради факта, че никакви забележки по неговата работа досега не е имало.

„Изразявам възмущението на цялата областна организация на БСП и нека цялата  общественост знае, че има хора, които не оценяват смяната на областния управител на Сливен като принципна позиция на правителството, защото тя не е такава” – категоричен е Асен Гагаузов.

"Как да подмина твърденията, че няма да има чистки, а има? Това е един характерен признак за действията на представителите на ГЕРБ, какъвто е Росен Плевнелиев и какъвто привърженик се явява служебният премиер Близнашки. Не се учудвам на факта, че се говори едно, а се прави друго" - коментира общинският лидер на БСП в Сливен Атанас Делибалтов освобождаването на Корнелий Желязков.

Той определи като „видимо неадекватни” много назначения, направени от кабинета „Близнашки” на хора, „които пряко обслужват интересите на ГЕРБ и Бойко Борисов. Като най-яркият пример за това посочи връщането на Ваньо Танов на чело на митниците.