БСП Сливен с намерения за два мандата от предстоящите избори
БСП Сливен с намерения за два мандата от предстоящите избори / Данаил Христов

Два мандата е целта на БСП Сливен на предстоящите парламентарни избори. Това обяви председателят на Областния съвет на партията Асен Гагаузов. Водач на листата в Сливен е Таско Ерменков, представителят на сливенската организация Деян Дечев е на второ място, трети е представителят на Нова Загора доц. Димитър Динев, следва председателят на Общинския съвет на партията в Твърдица Ваня Колева. Коалиционния партньор в листата е Сиво Сивов от Движение за социален хуманизъм. „Няма нещо от кухнята при съставянето на листите, което да не можем да кажем. Имаше проблеми по места, нормално е да е така. Повечето от организациите искат водачите да са местни хора, не винаги обаче могат да посочат равностойни хора от местните организации. Още повече, че и по устав, право на Националния съвет е да определя водачите на листите, съобразявайки се с цялостната картина при изграждането на бъдещата парламентарна група” – коментира Гагаузов и допълни, че споровете за отделните водачи на листи ще приключат в петък, 29 август, когато ще се състои последното заседание по определяне на листите.

Според Асен Гагаузов, в тази кампания ще има работа от страна на много от политическите сили, но не и от ГЕРБ. „На кампанията за евроизборите вие видяхте –  докато останалите правеха кампании, ГЕРБ си подготви изборния ден. Най-вероятно и сега ще бъде така. Ние също мислим да направим по-различна кампания от преди – мотивирайки и активирайки хората в началото на кампанията. Ще се срещнем с възможно повече хора, ще чуем техните искания към нас и ще поемем ангажименти такива, каквито бихме могли да изпълним” – каза още областният председател на социалистите в Сливен.

 

Асен Гагаузов коментира, че доколкото може да се вярва на този етап на социологически изследвания, тъй като същинската част от кампанията още не е започнала, очертава се едно влизане на АБВ в парламента. „Аз лично считам, че ако това се случи ще е добре за левия спектър в България. Защото най-лошо би било АБВ да остане на ръба на влизането, защото по този начин ние, левите хора в България, да  изгубим десетина мандата” – допълни Гагаузов.