Бракониерстват ли сливенските ловци?
Бракониерстват ли сливенските ловци? / Дарик
Бракониерстват ли сливенските ловци?
27051
Бракониерстват ли сливенските ловци?
Бракониерстват ли сливенските ловци?
  • Бракониерстват ли сливенските ловци?
  • Бракониерстват ли сливенските ловци?

Бившият служител на Държавно горско стопанство Сливен Димо Великов обвини ръководителя на Ловно-рибарско сдружение Сливен Веселин Георгиев в прикриване на бракониерство. Според Великов служители на Горска стража са заварили на 7 февруари трима ловци - Димитър Митев - Чернопея, председател на 16-та ловна дружинка в село Горно Александрово и двама братовчеди, всички с кучета и мъртва дива свиня в местността язовира, твърди Великов, който оспорва и своята смяна като председател на същата тази дружинка заради фалшив протокол. Великов заяви пред Дарик, че ще даде Георгиев на прокурор заради двукратните обвинения в бракониерство, както и трима души, които твърдят, че са го осветили на 21 януари при подготовка за лов на диви прасета в забранения сезон. Каза и че след смяната му като председател зачестили оплакванията от бракониерство и поставяне на примки и капани в ловното поле.

Георгиев посочи, че е имало разследване и тримата ловци от селото са дали показания, но следствието е прекратено, защото обвинението не било вярно. Той отрече и да се е намесвал в подготовката на събранието на което Великов е изключен от дружинката и потвърди обвинения на ловци от селото, че бившият им председател водил на лов чужденци и бизнесмени без разрешително от Държавна агенция по горите, защото „бил бедно момче и те нещо му обещавали". „Неудобен съм му защото го освободиха от горското и в случая крадеца вика „дръжте крадеца", каза още Веселин Георгиев. „Това са бизнесмените и Христо - гърка, за който говорят. Той от 20 години живее и е женен в България, баджанак е на бившия директор на ТЕЦ-а Христо Пейчинов и е законен ловец", отрече Великов, показвайки снимка, където видни сливналии и самият Георгиев му гостуват в Горно Александрово.

Бракониерстват ли сливенските ловци?
netinfo

 

Обвиняван съм, че оказвам натиск на хора да се отделят в отделно ловно сдружение, аз не съм правил това, но трима души бяха освободени от сдружението, заяви Димо Великов и добави, че ще търси правата си в съда и прокуратурата и за това, че е наричан с прякора „Кучката". Веселин Георгиев потвърди пред Дарик, че навсякъде има противоречия в ловните сдружения, като последният случай бил в Елена.

В звуковите файлове чуйте част от изявленията на Димо Великов и Веселин Георгиев