Бойко Борисов разгледа обновения детски кът на Ямбол
Бойко Борисов разгледа обновения детски кът на Ямбол / Дарик Сливен

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова присъстваха днес на откриването на обновената детска площадка в градския парк на Ямбол.  «Това е проектът, от който се възползват най-много хора, не само ямболлии, но и гости на града" - така кметът на община Ямбол Георги Славов, който преряза лентата, окачестви ефекта от реализирането на проекта за обновяване на градския парк, лесопарк „Боровец" и свързващите улици.

Георги Славов каза също, че още преди приключването на проекта е сформирано звено, което ще извършва поддръжката на обновените зони. Работи се и по охраната на новите придобивки, ще бъде изградена ограда около градския парк, а съществуващата паркова растителност ще бъде допълнена с нови видове. Първият по рода си съвременен детски кът, който бе открит днес, е разделен на зони, според възрастта на децата. Част от него е и площадка за скейтборд. Новост за Ямбол е и помещението за майки с деца. Фитнес зоната на открито, поляните за пикник, както и зоната за тихи игри също са сред нещата, каквито за пръв път се случват в градския парк.

След като разгледа детската площадка, министър Лиляна Павлова заяви, че всички съоръжения на площадката, каквато няма и в София, са напълно безопасни. А изграждането на инфраструктурата прави регионът привлекателен за инвестиции и откриване на нови работни места.

Проектът, който стартира на 16 юли 2010 г. е по оперативна програма „Регионално развитие". Общата му стойност е 3 073 318, 71 лв., при съфинансиране от община Ямбол в размер на 154 800 лева.