/ Община Котел

Деца и стотици граждани на Котел шареха собственоръчно над 2000 яйца на Велики четвъртък. Яйцата бяха дарени на гражданите на Котел по случай наближаващия празник – Възкресение Христово.

Боядисване
Община Котел

Тържеството се проведе за трета поредна година в центъра на града, който грейна във всички цветове на дъгата.

Великденски яйца
Община Котел

Повече от два часа деца и възрастни се забавляваха с боядисването на великденски яйца в работилница „Шарено яйце“, която днес посрещна първите нетърпеливи майстори.

Към тях се присъединиха и кмета Коста Каранашев, зам.-кмета Шериф Куванджъ и секретаря на Общината Христо Карабекиров. Те пожелаха на всички присъстващи много здраве и незабравими великденски изживявания с най-близките за тях хора.

Боядисване
Община Котел

Всички присъстващи бяха запознати с различни техники за боядисване на яйца, както и с традициите и обредите за Великденските празници.

Великденският символ – яйцето беше боядисан с най-пъстрите пролетни цветове. Всеки желаещ имаше възможност да изрисува и собствено яйце като след това отнесе творението си у дома.

Целта на инициативата е да донесе повече радост и настроение на  котленци и гостите на общинския център в навечерието на един от най-важните празници в християнския календар – Великден. По тази причина на 7 април, събота, според обичая, жителите на Котел отново ще имат възможността да боядисват яйца на центъра.