БМЧК Стралджа направи дарение на деца
БМЧК Стралджа направи дарение на деца / общински пресцентър Стралджа

Доброволците от БМЧК Стралджа  подариха  на децата от Центъра за рехабилитация  и социална интеграция DVD плейър. Устройството е закупено със средствата, които младежката организация на БЧК събра в доброволческа кампания в навечерието на новата година, съобщиха от общинския пресцентър. Само за 45 минути  в центъра на града бяха разпродадени всичките над 300 картички, дело на младите художници- доброволци- Гери, Йоана, Дени и др.

„Считаме това за сериозен успех", подчерта в обръщението си към присъстващите деца, родители , представители на ЦСИР и гости Димитър Андонов, ръководител на БМЧК в Стралджа и областен координатор, за да прибави и горещата си благодарност както към  младите червенокръстци така и към гражданите на Стралджа съпричастни към идеята. Той връчи подаръкът на Живка Иванова, социален работник при ЦСИР, която, от името на децата в центъра,  отговори с прочувствено благодарствено писмо.

 „Тържество на добротата", така определи събитието Иван Иванов, зам.кмет на общината и председател на ОбС на БЧК. Той изрази увереността си, че  членовете на БМЧК в Стралджа ще продължават да работят всеотдайно, ще увличат в своите инициативи  повече доброволци и ще доказват, че доброто е заразително, че българинът  е човек, който с готовност се включва в кампании за взаимопомощ.

В навечерието на Празника на влюбените БМЧК Стралджа се подготвя за поредната АНТИ СПИН кампания. Димитър Андонов потвърди, че групата доброволци традиционно на 14 февруари  ще излезе на улицата, за да раздава листовки, презервативи и да отговаря на въпроси, свързани с предпазване от болестта на века.