Близо 100 декларации подадени по интернет в Ямбол
Близо 100 декларации подадени по интернет в Ямбол / Дарик Сливен

Срокът, в който гражданите могат да платят с отстъпка от 5% данъка за довнасяне по годишните декларации за облагане на доходите изтича на 10 февруари, припомнят от НАП - Ямбол. Отстъпката се ползва ако дължимият данък постъпи по сметките на приходната администрация до 10 февруари 2011 г.

До момента на гишетата в офиса на НАП в Ямбол са подадени 230 декларации по Закона за облагане доходите на физически лица и 35 по Закона за корпоративното подоходно облагане. По интернет са получени 70 попълнени формуляра за облагане на физически лица и 25- за юридически. Всички клиенти са ползвали 5 % отстъпка при внасяне на съответния данък за 2010 година.

Плащането на данъците и осигурителните вноски става само по банков път, с пощенски запис за плащане към бюджета или по Интернет. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси.

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП се намират в рубриката „Плащане" на интернет страницата на агенцията (www.nap.bg).