Близки искат справедлива присъда за убит младеж
Близки искат справедлива присъда за убит младеж / Дарик Сливен

Близки и приятели на убития Ангел Раден от Сливен искат доживотна присъда за убийците му. С плакати „ Справедливо решение на съда за убийците на Ангел, оставил три деца сираци" те очакват решението на Сливенския съд, който гледа делото днес.

„Искаме убийците да си получат наказанието и да няма повече смъртни случаи в квартала", скандираха събралите се пред съда роднини на убития.  23- годишният Ангел Радев от кв. „Надежда" бе убит на 21 юни 2011 година.

 Скандал между четирима мъже в кв. „Надежда" в Сливен завърши със смърт на двама от тях. Инцидентът е около 13.00 часа в частен дом на ул."Пирин" в ромския квартал. Трима мъже - на 58, 40 и 34 години се скарали с младеж на 23 години. Разпрата прераснала в побой, при който 34-годишният мъж е нанесъл удар с метална тръба в областта на главата на младежа. Пострадалият е получил тежка черепно-мозъчна травма и е откаран за лечение в областната болница, където по-късно починал.

 По време на инцидента най-възрастният участник в мелето е загубил временно съзнание. Транспортиран е в МБАЛ „Д-р Иван Селимински", където е починал. При извършената съдебно-медицинска експертиза не са установени данни за насилствена смърт.