Благоустрояват центъра на Сливен
Благоустрояват центъра на Сливен / Община Сливен

Централната градска част на Сливен ще бъде изцяло реконструирана. През  следващата седмица ще започнат и строителни работи, съобщи зам. Кметът Иван Манчев и изрази надежда, че проектът ще бъде завършен в срок - 165 дни от датата на подписването му.

Сумата за реализация на дейностите е в размер на 5 000 000 лева. Тя се осигурява безвъзмездно от Оперативна програма „Регионално развитие” в

Благоустрояват центъра на Сливен
netinfo
рамките на проект на Община Сливен  „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони”.

Предвижда се ремонтът да се извърши в три части. Първата обхваща територията на площад „Хаджи Димитър”, втората зона, която ще се обновява, включва площада пред сградата на община Сливен  до площад „Добри Желязков”, а третата предвижда да се извърши рекострукция от площад „Добри Желязков” до Розова градина.

Двата градски  фонтана ще бъдат основно реконструирани, а нови ще бъдат изградени с по-малки размери.

Една от мерките, заложени в краткосрочния план, свързан с безопасното движение на пешеходци и пътни превозни средства на територията на  Сливен е свързана с

Благоустрояват центъра на Сливен
netinfo
реконструкцията на пешеходната зона.

В следващите дни общинското ръководство, заедно с фирмите-изпълнители  ще обсъдят организацията на изпълнение на строителството, включваща и организация на движението на пешеходци и пътни превозни средства около пешеходната зона, каза още Манчев и подчерта, че един от ключовите моменти в конкурсната документация е  осигуряването на безопасно движение на пешеходците, както и прецизна и оптимална организация на строителството.