Благотворителност за децата на загинал в „Бакаджик” край Ямбол
Благотворителност за децата на загинал в „Бакаджик” край Ямбол / netinfo

Благотворителна кампания под надслов „Подай ръка - бъди съпричастен!"  за набиране на средства в помощ на пострадалите и близките на загиналите при инцидента в местността „Бакаджик" започна днес в Ямбол.

Дарения могат да бъдат направени на сметката на община Ямбол: BG 13 SOMB 91308424420344, ОБЩИНСКА БАНКА  АД, SOMBBGSF, КОД  ЗА ДАРЕНИЯ  ОТ  СТРАНАТА   -  445100, като дарителите посочат, че средствата са за засегнатите от трагедията.

Под знака на благотворителността ще преминат всички мероприятия за Деня на Ямбол. За целта ще бъдат поставени урни на местата, където се провеждат проявите. Програмата е редуцирана, от нея отпадат Турнира за купата на петте кмета, издигането на знамената пред общината, празничния концерт, приема на кмета и илюминациите.

Събитията ще започват с минута мълчание в памет на жертвите.  Кметът Георги Славов ще предложи на обществения съвет от благотворителната кампанията на общината „Подай ръка - спаси живот" част от неусвоените по тази кампания средства да бъдат отпуснати за двете деца на загиналия в инцидента Иван Иванов, които имат слухови и говорни проблеми.