Благотворителен базар в подкрепа на недоносените бебета в Сливен
Благотворителен базар в подкрепа на недоносените бебета в Сливен / netinfo

Благотворителен базар в подкрепа на недоносените бебета се проведе днес в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен по повод Световния ден на недоносените деца – 17 ноември. Проявата беше организирана от Фондация „Нашите недоносени деца“, съвместно с неонатологичното отделение в болницата.

Присъстваха Надя Дренска – член на Управителния съвет на фондацията, Дилян Стойков - началник отдел „Социални дейности, здравеопазване и спорт” в Община Сливен, изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров, зам.-директорът по административните дейности Розалина Спасова, неонатологът д-р Таня Праматарова, старшата сестра на неонатологичното отделение Пепа Стоилова, медици и служители в лечебното заведение, както и родители на недоносени деца.

Д-р Васислав Петров благодари на фондацията за оказваната помощ през годините и дейността й, посветена на една добра кауза. Той прие комплиментите за високия професионализъм на работещите в отделението по неонатология и увери, че ръководството прави всичко възможно да осигурява много добри материални условия за работа на екипа и на своите малки пациенти.

За базара организаторите бяха подготвили различни предмети, изработени от членове на фондацията, симпатизанти и поддръжници на идеята за подпомагане на недоносените бебета. Предлагаха се ръчно изработени новогодишни украси, сладки изкушения, необходими за малките бебета аксесоари и др. Всеки от присъстващите се включи в базара, а от името на народния представител Десислава Танева бе дарена сума в полза на инициативата.

 

Средствата, събрани през днешния ден, ще се използват за закупуване на апаратура, или пособия според нуждите на неонатологичното отделение на сливенската областна болница. Сумата ще бъде прибавена към средствата, които ще се съберат и на следващия базар, организиран от фондацията, който ще се проведе около Коледа, каза Надя Дренска.