/ областна администрация Сливен
Областният управител на Сливен Чавдар Божурски се срещна със сестрите Зорка и Христина Йорданови от кв. “Надежда“ в Сливен. На 30 март двете намериха на улицата в кв. “Даме Груев“ чужд фотоапарат и таблет и ги предадоха в полицията. Чрез служителите в кварталния полицейски участък скъпите вещи на стойност близо 1300 лева бяха върнати на собственика.
 
Две момчета от Силистра намериха портфейл и го предадоха в полицията

Срещата с двете сестри се състоя на 10 април в Центъра за административно обслужване в квартала.
Неин домакин бе кметския наместник Диана Делчева. Областният управител връчи благодарствени адреси на Зорка и Христина и им подари таблети.  „Честни постъпки като вашата трябва да бъдат уважавани от обществото“, заяви Чавдар Божурски. 

Доблестна постъпка: Ученици върнаха намерени лични документи

„Не сме научени да посягаме на чуждото. Чуждите неща няма да донесат нищо добро“, каза Зорка. Тя е на 20 години, семейна, майка на две деца на 2 и на 4 години. В момента продължава образованието си в самостоятелна форма на обучение и е десетокласничка. Сестра й Христина е на 17 години, също е семейна. Завършила е осми клас и има намерение също да продължи образованието си. Съпрузите и на двете момичета работят.
 
След срещата областният управител посети полицейския участък в кв. “Надежда“. Началник на участъка е ст. инспектор Пламен Димитров.  Пред служителите Чавдар Божурски изказа задоволство от работата им с местната общност, в резултат на което достойни постъпки, като тази на двете момичета, добиват заслужена публичност.