Бездомно куче нахапа мъж в Сливен
Бездомно куче нахапа мъж в Сливен / netinfo
Бездомно куче нахапа мъж в Сливен
55258
Бездомно куче нахапа мъж в Сливен
  • Бездомно куче нахапа мъж в Сливен

52-годишен мъж от Сливен е бил нападнат от бездомно куче в района на ж.п.-гарата в града. Инцидентът, за който съобщиха от МБАЛ „Д-р Ив. Селимински” в Сливен, е станал на 12 юли вечерта, около 20.00 ч. „Кучето навярно тежеше 40 килограма, заедно с него имаше глутница от още 4-5 кучета” – разказва Атанас Караколев. Кучето първо захапало едната ръка на мъжа, а след това и другата, докато Караколев буквално затиснал с тялото си  животното, за да го укроти след близо половин час борба. „Милвах го като бебе и му говорех, за да го успокоя” – разказва пострадалият и допълва: „Пълно е с кучета, който и да каже, че няма кучета, лъже.”

Според него в ситуацията му е помогнал фактът, че не се страхува от животни и не е загубил самообладание. „Ако бях взел да викам, да охкам, още повече щях да го настървя и по-зле да стане” - обяснява Атанас Караколев, който работи като охранител и всеки ден по два пъти минава през квартал „Даме Груев” в Сливен и мястото, където е бил нападнат.

Случаен човек е спрял и откарал с колата си Атанас до спешното, след което той е приет в ортопедичното отделение на областната болница на Сливен и според лекуващите лекари, е в добро състояние.

 

Какво разказа Атанас Караколев за инцидента, чуйте в прикачения аудиофайл.