Беседи „Любовта побеждава страха” в регионалната библиотека
Беседи „Любовта побеждава страха” в регионалната библиотека / Дарик Сливен, архив

Цикъл от беседи, които интерпретират библейски събития и свързаните с тях църковни празници стартира от днес, 14 февруари в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен. Те са повод за разговор не само в тесните рамки на извора (конкретното събитие, празнуване), но и в съвременните измерения на теми като любовта, свободата, смисъла на живота,  образованието, приятелството, съобщават от библиотеката.

Първата тема, „Любовта побеждава страха”, е посветена на любовта, наричана от св. апостол Павел „път, който превъзхожда всички дарби”. Въпросите, на които ще се търси отговор са за съотношението на любовта и страха в живота на съвременния човек; откъде черпят сили страховете ни, и откъде любовта? Как мислим, говорим, преживяваме любовта – като емоция, която се пробужда в моменти от нашето съществуване и трае с различна продължителност във времето, или като принцип на съществуването, без който човекът би престанал да бъде човек?

Лектор на беседите ще бъде доц. д-р Мариян Стоядинов - заместник-декан на Православния богословски факултет при Великотърновския университет”Св.св.Кирил и Методий”.

 

През целия ден, на всеки кръгъл час, беседите ще се посещават от ученици от различни сливенски училища, от 16.00 ч. беседата е отворена за други посетители на библиотеката.