Белодробната болница иска 6 млн. лв. за ремонт
Белодробната болница иска 6 млн. лв. за ремонт / netinfo

С инвестиционен проект в размер на 6 милиона лева кандидатства пред Министерство на здравеопазването Специализираната болница за активно лечение на белодробни заболявания в Сливен. Една част от средствата ще бъдат финансирани от здравното министерство, а останалата част чрез европейски проекти. Това съобщи пред Дарик управителят на здравното заведение д-р Мими Димитрова.

Проектът е подготвен и представен в здравното министерство още през септември 2007 година и включва извършване на основен ремонт и реконструкция на сградния фонд. Ако сумата бъде отпусната, с нея ще се извърши цялостна подмяна на дограмата, основен ремонт на покрива, всички стаи ще бъдат с обособен санитарен възел, информира д-р Димитрова. Тя допълни, че средствата ще бъдат използвани за привеждане на белодробната болница по европейските стандарти.

Отговорът на Министерството на здравеопазването се очаква до края на тази година, допълни управителят на здравното заведение. Ако средствата бъдат отпуснати по-рано, ремонтните дейности ще започнат още през месец май, допълни д-р Мими Димитрова. Тя обясни, че ремонтът ще се извършва поетапно, за това позволява и архитектурният план на сградата. Белодробната болница разполага със 75 легла, като има възможност за преразпределение в секторите, взависимост от нуждите.