Белодробната болница да бъде изградена на същото място
Белодробната болница да бъде изградена на същото място / netinfo

Най-добрият вариант за ТУБ-болница Сливен е парцелът, върху който се намира сега болницата, да бъде продаден и изградена нова сграда, коментира пред Дарик управителят на болницата за белодробни заболявания д-р Юри Хаджиев. В неделя здравния министър проф. Радослав Гайдарски заяви, че болницата е под всякаки стандарти и трябва да бъде преместена от сегашното си място в центъра на Сливен.

„Новата сграда трябва да бъде компактна и със структурата на сегашната болница,” каза д-р Хаджиев. Той каза още, че в никакъв случай туберкулозно болните не трябва да се отделят от другите болни и да изпадат в ненужна изолация от обществото.

Д-р Хаджиев коментира, че е възможно земята, върху която сега се намира болницата, да бъде дадена на инвеститор в замяна на готова сграда, а не както министър Гайдарски предложи имотът да бъде продаден на търг.

Нуждата от болница за белодробни заболявания в Сливен се обосновава на статистиката, според която регионът е на трето място в страната по белодробни заболявания. Само за миналата година новооткритите случаи са 102.