База Стралджа-Мараш отваря врати за лозенци
База Стралджа-Мараш отваря врати за лозенци / Impact Press Group, архив

Жителите на стралджанското село Лозенец, което е в непосредствена близост до база ”Стралджа-Мараш” и изпитват последствията от ежедневните контролирани взривове там, ще имат възможност да посещават производствената и складова база и да се запознаят с дейностите, които се извършват на нейна територия. За това информира в свое писмо до Митко Андонов - кмет на община Стралджа, инж. Иван Табов, представител на „Милитъри продакшън Интернешънъл” ЕАД.

Писмото, чрез кмета е и до Инициативния комитет в Лозенец. Поканата е във връзка с проявения интерес към базата и дейностите, които се извършват на нейна територия и като отговор на протестите на Лозенец за мощността на контролираните взривове.

 

Посещението ще може да се извършва в удобно за желаещите време /денонощно/, без ограничение и без предизвестие, се посочва в писмото. Единственото условие е  да се представи списък с имената на хората, които ще посещават базата, за да може да се издаде допуск до територията на „Стралджа-Мараш” от Районно управление „Полиция” – Стралджа.

На този етап все още няма проявен интерес от жителите на селото да се възползват от поканата, потвърди инж. Табов за общинския пресцентър в Стралджа.

 

В база „Стралджа – Мараш” от месец февруари се провежда контролирано унищожаване на събраните след инцидента с взривилия се склад на фирма „Берета Трейдинг” на 5 юни 2012 г. боеприпаси.