Багерите настъпиха към общината и Хаджията
Багерите настъпиха към общината и Хаджията / netinfo

Тежки камиони и багери разкопаха района около община Сливен и площад „Хаджи Димитър" и тази сутрин стесненият паркинг бе задръстен и бе почти невъзможно влизането и излизането.

До този момен

Багерите настъпиха към общината и Хаджията
netinfo
т са разкопани едва 1/3 от улиците, планирани за подмяна на водопреносна и канализационна мрежа, съобщи кметът Йордан Лечков. По думите му когато се завърши подмяната на мрежата ще се настоява пред министъра на регионалното развитие Росен Плевенлиев за завършване на проекта за пречиствателната станция за питейни води. След полагане на тръбите площад „Хаджи Димитър" ще бъде разкопан и под него ще бъде изграден подземен паркинг, който според Лечков трябва да е на две нива.

Около 100 милиона лева са залегнали в общинския проектобюджет, заедно с тези от Оперативната програма и към 30 млн от държавната субсидия, като приоритетните разходи ще бъдат именно по ремонтите от проекта за водния цикъл, ремонт на детски ясли и градини, газификация, улично и алейно осветление, поставяне на нови стълбове, заяви Лечков.

Инт

Багерите настъпиха към общината и Хаджията
netinfo
егрирания воден проект между ИСПА и Оперативна програма „Околна среда" предвижда реконструкция на над 25 километра канализационна и 11 км километра водопроводна мрежа в старата част на града и кварталите „Комлука" и „Клуцохор" и ремонтни работи по булевард „Хаджи Димитър", където има нужда от подмяна на колектор.