Автоексперти искат актуализация на Наредбата за вписванията
Автоексперти искат актуализация на Наредбата за вписванията / netinfo

Открито писмо към Висшия съдебен съвет, министерствата на правосъдието, транспорта и МВР приеха днес в Сливен 80 автотехнически експерти от страната. В него те настояват за среща със съдебния съвет, която да се състои до 15 февруари 2009 година. Това заяви пред Дарик един от водещите автоексперти проф. Станимир Карапетков.

Участниците настояват да се извърши срочна актуализация на Наредбата за вписванията, квалификацията и възнагражденията на вещите лица, съобразена с европейските стандарти. Те настояват при актуализацията да присъстват и техни представители.

На работната среща-семинар се разискваха съвременните научни методи на експертен анализ при пътно-транспортно произшествие с пешеходец, сблъсък на автомобили, удар на каруци, особеностите в разследването при отнето предимство и при разследване на пътно произшествие в тъмната част на денонощието.

Лектори на форума бяха проф. Станимир Карапетков от Инженерния факултет в Сливен, главен асистент Живко Генков от русенския институт и проф. Михаил Серафимов от ТУ – Варна.

Предстои в началото на годината да се проведе и Научна конференция, уточни проф. Карапетков.