Атанас Мерджанов: Искаме оставката на здравния министър
Атанас Мерджанов: Искаме оставката на здравния министър / Дарик Сливен

Разкриването на медицински центрове и създаването на консорциум между болниците на Ямбол и Елхово не могат да решат проблемите на здравеопазването в областта. Около това становище на народния представител и председател на областния съвет на БСП в Ямбол Атанас Мерджанов се обединиха кметовете на общините Болярово и „Тунджа" и лидерите на общинските соцорганизации.

На пресконференция днес те изразиха тревогата си от намаленото финансиране на болницата в Елхово, която обслужва населението и на община Болярово и част от гражданите на община „Тунджа". Най-голям е проблемът за хората от община Болярово. Ако се закрие болницата в Елхово, пациентите ще трябва да пътуват над 100 километра до Ямбол.

Очакванията са, въпреки официалното становище, че елховската болница няма да се закрива, след като средствата не достигат, тя да фалира. Засега са предоставени 205 000 лева за първото тримесечие, докато през миналата година парите са били 1 080 000 лева.   

Политиката на правителството и на министър Божидар Нанев по здравеопазването бе определена от Атанас Мерджанов като неадекватна, „политика на геноцид". Затова и от БСП щели да искат оставката на здравния министър.