Атака организира в Сливен протест срещу настаняването на бежанци
Атака организира в Сливен протест срещу настаняването на бежанци / Дарик Сливен

Протестен митинг за спиране на нелегалните имигранти организира партия „Атака” в Сливен. Близо 200 души, сред които членове и симпатизанти на политическата сила и граждани се включиха в протеста.

Лидерът на партията Волен Сидеров заяви, че вече влезлите в България вече над 10 000 пришълци да бъдат експулсирани и да се изгради физическо заграждане на границата ни с Турция. Това е проекто – предложение внесено от политическата сила в парламента. „Всяко друго частнично, заобикалящо фактите  не е решение за нас. Не трябва да се мисли как да бъдаг настанявани бежанците, а експулсирани. Иначе се застрашава сигурността и гражданския мир в страната“, коментира още Волен Сидеров.

По думите му има данни, че в района на Сливен се подготвя настаняване на бежанци, а „Атака се явява изразител на гражданското виждане“.

Митингът завърши с мирно шествие по Главната улица в Сливен.

По – рано от общинското ръководство заявиха, че няма постъпило искане за настаняване на бежанци във военните имоти в Сливен.  „В публичното пространство върви теза, че във военните имоти в Сливен ще се изграждат бежански лагери. Тази информация не отговаря на истината. Никой не е разговарял по темата с мен и не се е обсъждал такъв вариант за настаняване на бежанци в Сливен“, каза кметът Кольо Милев.

Според него инвеститорският интерес към придобитите от общината бивши военни имоти не е много голям. Такъв е заявен за терена, където е бившия зенитен полк, за да се ползва за складова база.