Асфалтират бул. „Х. Димитър”
Асфалтират бул. „Х. Димитър” / Общински пресцентър Сливен

 

Започна асфалтирането на бул. „Хаджи Димитър” в Сливен. Четири фирми са участвали в конкурса за изпълнение на обществената поръчка, спечелен от сливенска фирма, съобщават от общинска администрация.

По договор срокът за изпълнение на поръчката е около 2-3 месеца, но реално той може да приключи за месец. Асфалтирането се извършва със средства, заложени в капиталовата програма на общината, като този вид процедура позволява възлагането на поръчка в размер до 316 000 лева с включено ДДС.

„Община Сливен беше предприела мерки за предотвратяването на запрашеността по булеварда, но оросяването с водни цистерни е скъпо и временно решение”, каза заместник-кметът по строителство Иван Манчев.

„Търсим начини и за ремонтирането на канализационната мрежа по ИСПА и въвеждането й в експлоатация, но това ще се проточи във времето. Затова общинското ръководство реши да възстанови бул. „Хаджи Димитър”  в основните му пластове, включващи пътна конструкция и битомизирана основа”, уточни инж. Манчев. Ако е необходимо разкопаване на булеварда, то ще се извърши в определени участъци от него, най-вече около ревизионните и дъждоприемните шахти, за да може да се подобри отводняването на улицата.