Арестът в Нова Загора пълен с пияни шофьори
Арестът в Нова Загора пълен с пияни шофьори / БГНЕС, Архив

23-годишен водач е задържан в Районното управление на МВР - Нова Загора за неизпълнение на полицейско разпореждане, употреба на алкохол и наркотични вещества. Мъжът шофирал лек автомобил “Опел Вектра”, когато в 5,01 часа на 13 септември е спрян от полицейски служители на ул. “Патриарх Евтимий” в Нова Загора. При проверката е установено, че водачът е седнал зад волана пиян,  с концентрация на алкохол 0,71 промила.

Полицаите му взели свидетелството за управление и му забранили да шофира. Младият мъж обаче не се подчинил, качил се в колата и се опитал да избяга от полицеския автомобил, който веднага е тръгнал след него.

След кратка гонка той отново е спрян на ул. ”Хр. Ботев” и арестуван. При последвалата проверка в него е намерено полиетиленово пликче с остатъци от бледокафяво кристално вещество. Задържаният си признал, че веществото е пико и той лично го е употребил.
Назначени са експертизи за употреба на алкохол и наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство.

На 13 септември още двама водачи са прибрани в полицейския арест в Нова Загора за управление на МПС след употреба на алкохол. Първият, на 49 години, е установен от пътни полицаи при проверка на ул. “Патриарх Евтимий” в град Нова Загора. В 3,30 часа полицаите спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, като е показал положителна проба от 3,13 промила. Задържан за 24 часа.

В 21,24 часа на 13 септември, отново в Нова Загора, в междублоково пространство, източно от ул. "Васил Левски", е установен водач, който управлява МПС с алкохол 1,98 промила. Водачът е 61-годишен мъж от Нова Загора и е управлявал лек автомобил “Рено Туинго”. И той е в ареста за 24 часа.