Арестуваха крадец, „шетал” из новозагорски села
Арестуваха крадец, „шетал” из новозагорски села / DarikNews.bg, архив

Криминалисти са установили извършител на серия кражби от частни домове в новозагорските села Омарчево, Езеро, Радево, Събрано, Загорци и Стил войвода. Паричните суми, откраднати от домовете общо надхвърлят 9600 лв.

51-годишният мъж от бургаското село Екзарх Антимово е отговорен за седем кражби, извършени от началото на година, като последната от тях е в края на месец септември. Той е влизал в жилищата през незаключени входни врати и прозорци, като е срязвал мрежите против насекоми. Извършвал е кражби предимно на пари и ценности, като сумите са от 160 до 4900 лева.

След проведените оперативно-издирвателни действия полицейските служители са установили и задржали извършителя. Той е криминално проявен и осъждан. Направил е пълни самопризнания. Към момента се  намира в следствения арест в Стара Загора с постоянна мярка за неотклонение. Извършват се процесуално-следствени действия по образуваните досъдебни производства. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.