4-ма задържани при спецакция на БОП в Кършиака
4-ма задържани при спецакция на БОП в Кършиака / netinfo
Полицията задържа трима души
Спецакцията е осъществена на 3 февруари от служители на ОДМВР-Сливен на територията на цялата област. Криминалисти хващат в село Сборище лек автомобил «Хонда», управляван от 38-годишен мъж с него е  пътувал и 43-годишен криминално проявен. В автомобила са открит два плика, съдържащ зелена, суха листна масса, която на полевия тест  е реагирала на марихуана, и  друг плик с около 5 грама метамфетамин. 

При последвалите процесуално-следствени действия в дома на криминално проявения са намерени предмети, вещества и съдове, използвани при производството на синтетичен наркотик. Арестуваният е криминално проявен и осъждан. Задържан е за разпространение на наркотични вещества в условията на опасен рецидив. Повдигнати са му обвинения и е приведен в следствения арест.

По същото време в село Караново криминалисти на РУ-Нова Загора задържат 42-годишен мъж. В него е намерен и иззет хероин.  Задържаният е от град Казанлък. Работата по документиране на цялостната му престъпна  дейност продължава.

В хода на спецакцията в сливенския квартал «Даме Груев» е хванат криминално проявен от град Сливен. В управлявания от него лек автомобил «БМВ» са намерени топчета от станиол, съдържащи марихуана. Извършени са  процесуално-следствени действия на други места  в Сливен, като от лек автомобил «Ауди» са иззети още 100 грама марихуана. Работата по случая пръдължава. Образувани са досъдебни производства.

Операциите по противодействие на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотици и с незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВ-Сливен продължават.