АнтиСПИН кампания в два сливенски квартала
АнтиСПИН кампания в два сливенски квартала / Sofia Photo Agency, архив

АнтиСПИН кампания в кв."Надежда" и „Комлука" в Сливен под мотото"Презерватирай се!" ще се проведе днес, 29 декември, съобщават организаторите - Фондация "Здравето на ромите". От 10.30 -11.30 ч. в Здравно-социалния център в кв ."Надежда" и в офиса на ул. "Аспарух" 17-а в кв."Комлука" ще има ролеви игри - застрашаващи кратки сценарии на различни случки с рискове за заразяване от ХИВ и други сексуално-преносими инфекции. Ще се организират работни ателиета с по 8-10 младежи и девойки от 12 до 25 г. възраст.

От 12.00 до 13.30 ч. в ОУ "Ю. Гагарин" ще се играе  футболен мач между два младежки отбора - на кв. "Надежда" и кв. "Комлука" под  мотото "Презерватирай се!" с  награди за отборите и торта, на която ще бъде изписано мотото на кампанията.

Основната цел на кампанията е да укрепи посланието, че отговорността за собственото здраве включва безпрекословното ползване на презерватив при сексуален контакт и  също, че единственият начин човек да разбере дали е инфектиран с ХИВ -вируса е да си направи кръвен тест с помощта на сътрудниците на терен.

На 30-ти декември ще се проведе Коледна кампания за борба с туберкулозата в Сливенските квартали „Комлука" и „Надежда" под мотото „Има ли я някъде -туберкулозата е навсякъде!", съобщават от фондацията.