Аниматор повдига духа на болни деца в Ямбол
Аниматор повдига духа на болни деца в Ямбол / личен архив

Всеки понеделник детско отделение на ямболската областна болница се оглася от смях, песни и игри. Тогава там, при болните дечица, е Кака Ели, смехотерапевт, водеща на предавания, аниматор и любимка на малчуганите от Ямбол.

Елица Хаджиколева съвсем благотворително, със съгласието на ръководството на болницата, провежда детски партита, които предоставят отлични условия за приложение на смехотерапията. Как и защо е решила да радва малките болни деца Ели сподели след дълги уговорки, тъй като смята, че благотворителността не се нуждае от показ: „Предложението ми се прие много добре от ръководството на ямболската болница „Свети Пантелеймон. Децата са не само нашето бъдеще те са истинското ни прераждане, най-хубавото нещо в живота ни и затова не бива да се сещаме за тях само на 1 юни и по Коледа. А когато са болни се нуждаят от особени грижи и внимание. Това е, което мога да направя за тях - да провеждам детски партита и смехотерапия, понеже съм инструктор по йога на смеха. Възможността да работя с децата е като благословия за мен. Няма нищо по-хубаво от това да даваш и да получаваш. Казват, че истински щастлив е оня, който открие щастието в очите на децата, но най-хубавото е да знаем, че ние сме допринесли за тяхната радост. Всеки път отивам заредена с много позитивизъм и се връщам още по-заредена. Благодарна съм на д-р Райно Георгиев от Спешно отделение, който ми съдейства и на Мария Димитрова от книжарница Аксес Консулт, която осигурява подаръци за децата."

Аниматор повдига духа на болни деца в Ямбол
netinfo

Първото нещо, което научават новопостъпилите малки пациенти в детското отделение е, че Кака Ели е идвала при тях и пак ще дойде. Някой от децата, споделят родители, дори не искали да ги изписват в края на седмицата, за да бъдат на партито в понеделник. Това е и най-голямото признание за благородното начинание на Елица Хаджиколева.