„Английски двор” бе открит днес в ПМГ „Добри Чинтулов” - Сливен
„Английски двор” бе открит днес в ПМГ „Добри Чинтулов” - Сливен / netinfo

„Английски двор” бе открит днес в Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов” Сливен. Лентата прерязаха областният управител Христина Чолакова и арх. Станимир Стамов. Проектът за английския двор е дарение от арх. Стамов, а за изграждането му са вложени 19 хиляди лева средства на училището и 5 хиляди лева – финансова помощ от общината.

От тази учебна година заедно с четирите компютърни кабинета на елитната гимназия отвориха врати и два нови. По време на обиколката директорът Бисерка Василева връчи на отделението по информатика почетния знак на проф. Балкански.

На 1 ноември – Денят на народните будители, ще бъде показано още едно нововъведение в информационните технологии – интерактивни бели дъски. Бисерка Василева представи пред областния управител инициативите, посветени на 130- годишнина на гимназията.

По време на разговора бе решено замислената инициатива с младите политически лидери на Сливен за почистване и озеленяване на мемориалния паметник на Добри Чинтулов на Новоселските гробища да бъде осъществена съвместно с ПМГ „Добри Чинтулов”.