Американска фирма с интерес към Сливен
Американска фирма с интерес към Сливен / Дарик Сливен, Архив

Възможности за инвестиции в Сливен са били обсъждани по време на тридневното посещение на кмета Кольо Милев в Израел. Милев бе част от делегация участваща в конференция организирана от президента на Израел  Шимон Перез.

По време на визитата интерес към града са проявили американска фирма с представителство в Израел. Те са се интересували от осветлението в града, а Сливен предоставя възможности за инвестиране в  сферата на фотоволтаици, биоцентрали, възобновяеми източници, саниране на частни  и обществени сгради, добави кметът. Той заяви, че „инвестиции могат да се очакват от Израел, само ако създадем условия".

В четвъртък Кольо Милев ще се срещне в общината с посланика на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Разв.

По време на посещението в Израел българската делегация е присъствала на удостояването на бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър с най-високото държавно отличие на Израел. Участниците в конференцията са имали възможност да чуят лекциите на лидера на лейбъристите и бивш министър - председател на Обединеното кралство Тони Блеър и на френския финансист и ексръководител на Европейската банка за развитие Жак Атали.