Алжирци са предизвикали пожара край Лесово, за да бъдат открити по-бързо
Алжирци са предизвикали пожара край Лесово, за да бъдат открити по-бързо / Гранична полиция

Граничин полицаи са задържали 7 мъже в землището на село Лесов без документи за самоличност, по техни данни от Алжир. Близо до мястото на задържане е възникнал пожар. Огнището е обхванало тревиста растителност и над 500 дка шириколистна гора между селата Лесово и Малко Кирилово.

Уведомена е пожарната служба в Елхово. Алжирците признали, че те са запалили огъня, за да бъдат открити по-бързо, тъй като на двама от тях им прилошало, съобщиха МВР. Оказана им е медицинска помощ в Ямбол, след което са върнати в ГПУ-Елхово.

В гасенето на пожара са се включили 3 противопожарни автомобила с 20 огнеборци, екипи на горското стопанство,  екип на МО за гасене на горски пожари. Днес към 11.30 часа огънят е погасен.

Общо 55 нелегални имигранти в 7 случая задържаха служителите от ГД “Гранична полиция” през изминалото денонощие на българо-турската граница, съобщиха от МВР. Малко след полунощ днес граничен наряд от ГПУ-Елхово е задържал в землището на село Вълча поляна 26 нелегални имигранти без документи за самоличност, по техни данни от Палестина, Гана и Мали.

При задържането са използвани елементи на Интегрираната система за наблюдение на границата. Около час и половина по-късно в района на село Капитан Андреево са задържани 8 сирийски граждани.

С тях имало и 7 деца, които са настанени в специализирано помещение.