„Активна събота” идва и в Сливен с подкрепата на общината
„Активна събота” идва и в Сливен с подкрепата на общината / Община Сливен

Уроци по борба, стрелба с лък, народни хора, тае бо, кик бокс и зумба тренировки обещава спортната инициатива „Активна събота”, която ще се проведе в Сливен на 29 август. Денят ще е посветен на активния начин на живот и всички събития в Градската градина и на крепостта Туида ще бъдат безплатни.

Идеята е хората да се раздвижат в приятна обстановка на открито, съобщи  Радостина Матекова – един от организаторите на мероприятието. Събитието "Активна събота“ ще се проведе с подкрепата на Община Сливен по инициатива на сдружение „BG Бъди активен”, част от проект на иновативната платформа „Wake Your Body”. Тя включва редица безплатни инициативи, свързани със спорт и физическа активност през цялата година. Целта е чрез тях да се насърчи участието на широк кръг хора в спортни събития и активности, без значение от възраст, пол и физически умения.

На 29 август 2015 г. в Градската градина Сливен и в късноантичната средновековна крепост Туида всички желаещи ще имат възможност за един час напълно безплатно да се включат в разнообразни открити тренировки.

„Община Сливен подкрепя инициативата. Освен че ще се случа нещо добро за хоpа от всички възрасти, за нас това е възможност да популяризираме и крепостта Туида като място за отдих и събития“, коментира кметът на Сливен Кольо Милев.

На Туида  началото на събитието е 9.00 ч. , като сред гостите там ще бъде алпинистът Атанас Скатов, Динко Георгиев - бронзов медалист от световно първенство по натурален културизъм в Дубай 2015 и др. Ще има уроци по борба, стрелба с лък, народни хора и спортни игри.

В Градската  градина безплатните занимания са с начало 10.30 до 11.30 ч. в различни зони ще има уроци по зумба, тае бо, хора от различни етнографски области , кик бокс, ориентиране за посетители от различни възрасти и др.