Административен съд - Ямбол е домакин на работна среща на съдебните админстратори
Административен съд - Ямбол е домакин на работна среща на съдебните админстратори / Админстративен съд Ямбол

Административен съд - Ямбол е домакин на двудневна работна среща на съдебните администратори и главните счетоводители от административните съдилища в България.

Заедно с лекторите от администрацията на Висшия съдебен съвет Валентин Ангелов, Валентин Томов, Елеонора Савова и Ирина Иванова, те ще обсъждат насоки за подобряване на финансовата дисциплина и отчетност, самооценка на системите за вътрешен контрол, както и предстоящите реформи в структурата на администрацията в органите на съдебната власт.
Работната среща се провежда в конферентната зала на хотел „Кабиле".

Тя беше открита от председателя на Административен съд - Ямбол Диана Петкова. „Изключително съм доволна, че след много дълго прекъсване, ще се проведе тази работна среща на съдебните администратори и главните счетоводители, каза в приветствието си към участниците съдия Петкова. Иска ми се тези срещи да се възобновят и вие отново да имате възможността да се събирате и да обсъждате всички проблеми, които възникват в работата ви. А те никак не са малко, особено сега, когато работим в условията на провеждащата се реформа в съдебната власт.

Присъствието на представители на администрацията на ВСС ми дава надежда, че те също имат желание за диалог и активна комуникация със съдебните служители по места», каза още председателят на Административен съд - Ямбол.