9% данъчна ставка за снабдяване и разпределение на ел.енергия предлага Мария Капон
9% данъчна ставка за снабдяване и разпределение на ел.енергия предлага Мария Капон / Дарик Сливен

 

Да се намали ставката за данък добавена стойност за снабдяване и разпределение на електроенергия на 9% предлагат от Единна народна партия, съобщи в Сливен председателят Мария Капон. Това може да стане с допълнителна алинея в чл. 66 на ЗДДС, която да бъде приета още следващата седмица от Народното събрание. Според Капон това е най-бързото решение на кризата, в която се намира страната в момента, тъй като 11-процентното намаление на сметките ще се усети веднага.

Предложението токът от АЕЦ „Козлодуй” да се вкарва в домакинства според Мария Капон е  „социалистически опит да се бойкотира удължаването на живота на 5 и 6 блок, както и да се саботира построяването на 7 блок, опит да се фалира АЕЦ”.

В Сливен се проведе Национален партиен съвет на Единна народна партия, на който бе взето решение партията да се регистрира в ЦИК за самостоятелно явяване на предсрочните парламентарни избори, както и това, ЕНП да работи на изборите в сътрудничество и с отворени листи за представители на НПО, граждански сдружения и безпартийни граждани.