88-годишна баба е жертва на грабеж
88-годишна баба е жертва на грабеж / Дарик Сливен

160 лева са насилствено взети от възрастна жена в сливенското село Тополчане, която е самотно живееща, съобщи директорът на ОДМВР Сливен старши комисар Чавдар Божурски.

В петък през нощта, неизвестни лица са разбили входната врата на дома на 88-годишна жена от селото, заплашили я с нож и взели 160 лева. Извършителите я заплашили да не подава сигнал в полицията и са прекъснали телефонната връзка.

На сутринта пострадалата казала на сина си, който е съобщил на кмета на селото. Органите на реда са разпитали лица от криминалния контингент на селото.

След проведена разузнавателна беседа с 25 -годишен младеж Александър Д от същото село се установява, че има пропуски в алибито му и той е съпричастен към извършеното престъпление. Самият той описва механизма на извършването му и посочва като съучастник 21 - годишен младеж от Сливен. Двамата са криминално проявени и осъждани за кражба, грабеж и наркотици.

Инкриминираните вещи и пари са върнати доброволно.

Задържани са за 72 часа, в понеделник прокуратурата ще иска постоянна мярка „задържане под стража", информира окръжният прокурор Пламен Стефанов.