75 граждани е приел Обществения посредник на Нова Загора
75 граждани е приел Обществения посредник на Нова Загора / netinfo

75 граждани са приети, изслушани и консултирани от Обществения посредник на община Нова Загора Мишо Бахов. Това стана ясно от проведена пресконференция с Мишо Бахов. Заведени са 31 преписки. Приключени са 17 от тях, като в това число влизат и 4 неоснователни жалби и сигнали на граждани. Неприключилите случаи са 11.

През изминалия период от месец май 2006г. до настоящия момент общественият посредник Мишо Бахов е взел участие в международна конференция на тема “Омбудсманът - власт на морала и авторитета. Независимост и взаимодействие със законодателната, изпълнителната и съдебната власт”, както и в национална кръгла маса на тема: „Местният обществен посредник – независим гарант на гражданските права. Предизвикателства и реалности”. Проведена бе и среща с Европейския омбудсман проф. д-р Никифорос Диамандурос, на която присъстваха всички 12 обществени посредници от цялата страна.

След срещата си с Европейския омбудсман, местните обществени посредници подписаха Протокола от учредителното събрание на “Национално сдружение на местните обществени посредници в Република България” и приеха Устав на Сдружението. За негов председател е избран Иван Димитров – Обществен посредник на Община Пазарджик.