700 водомера трябва да бъдат монтирани в квартал „Надежда”
700 водомера трябва да бъдат монтирани в квартал „Надежда” / Дарик - Сливен, архив

 

700 водомера предстои да бъдат монтирани в сливенския квартал „Надежда”. Жителите му са закупили измервателните уреди със собствени средства след информационната кампания, организирана от общината.

„Несериозно е общината да провежда кампания, да кара хората да купуват водомери, а да се бави монтирането им”, коментира кметът на Сливен Кольо Милев. Нова фирма подиизпълнител е наелаобщината за осветлението. Фирмата вече готви енергоосигуряването на битака, на Сливенските минерални бани, на места в кварталите „Надежда”, „Речица”, „Дебелата кория” и с. Горно Александрово.

 

„Изплатили сме на 100% задълженията си по прекратените договори с фирмите „Лукском” за озеленяването и „ЛТБ България” за почистването”, посочи кметът. По думите му се работи и за затягането на контрола по тези две дейности. „Назначили сме допълнително служители за проверка и контрол по сметопочистването и озеленяването. Не трябва да забравяме, че работим с намалени финансови средства. Месечно почистването падна от 350 000 лв. до 220 000 - 240 000 лв. Сумите по озеленяването намалихме до 50 000 лева месечно”, поясни кметът.

Той информира, че до седмици ще приключи и възстановяването на навесите на автогарата.