/ БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ
Спасени са десетки декари житни посеви и овощни насаждения.
Новозагорски огнеборци са спасили 100 декара ечемик след пожар, възникнал вследствие на късо съединение в проводници, минаващи над масив. Сигналът е получен в 20:38 часа, на 11 юни за пожар в житен блок в село Омарчево. Унищожени са 5 декара. Пострадали няма.
         

Пожарникари на пижарната в Сливен са спасили 3 декара лешникова градина, 3 декара черешова и 10 декара праскови при пожар, възникнал вследствие на небрежност при боравене с открит огън- запалени клони при почистване.

Пострадали няма. Сигналът е получен в 13:10 часа, произшествието е ликвидирано в 15:05 часа, на 11 юни.
          
Две коли и пшеничен блок горяха през почивните дни

180 декара бадемови насаждения са спасени от екип на РСПБЗН-Сливен. На 11 юни, около 17:20 часа, е получен сигнал за пожар в бадемова градина в местността „Шекерджата“ край Сливен. Произшествието е ликвидирано в 19,00 часа. пострадали няма. Унищожени са 60 декара от насажденията, спасени са 180 декара. Причината са пожара е небрежност при ползване на дискова косачка от собственика на имота.
          
Мълния предизвика пожар

25 декара с пшеница са спасени от пожар в село Мечкарево, възникнал вследствие на късо съединение в ел. проводници, минаващи над житния масив. Сигналът е получен в 15,05 часа, произшествието е ликвидирано в  15,26 часа. Пострадали няма. Унищожени са 300 кв.м. посеви.
 
2 декара пшеница и 30 декара праскови са спасени при пожар в село Мечкарево. Сигналът е получен в 15,23 часа, произшествието е ликвидирано в 16,25 часа от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са 10 декара пшеница и 40 броя дръвчета праскови. Пожарът е предизвикан от късо съединение в ел. проводници, минаващи над пшеничния блок.
 
Пчелни кошери изгоряха при пожар

В 22:32 часа екип на пожарната в Сливен е гасил пожар в метален фургон в землището на село Злати войвода, собственост на 54-годишен мъж. Пострадали няма. В 13:20 часа пожарникари на пожарната в Твърдица са гасили пожар, обхванал сухи треви и храсти, в индустриалния квартал на град Твърдица. Пожарът е без преки материални щети.