/ ThinkStock/Getty Images
През изминалата 2017 г. с постоянен адрес в Ямбол са родени общо 697 деца, сочат данните на Дирекция „Регистрация и гражданско състояние“ в община Ямбол. Показателите са в потвърждение на положителната тенденция към повишаване на раждаемостта в последните няколко години.

По отношение на именуването на децата, преобладаващата част от родителите залагат на традиционни български имена. По-голямо разнообразие на нестандартни имена има при момчетата, като например: Майкъл, Мишел, Севастиян, Виниамин, Мариус, Никълъс, Хюго, Лео и др. Сред нестандартните женски имена през 2017 г. са - Карла, Трейси, Пънар, Дисанси, Мериджейн и др.

Общо 351 са издадените актове за сключен граждански брак през 2017 г. Прекратените бракове са 150. Най-кратко продължилият брак е 6 месеца. Любопитно е, че най-възрастният съпруг е на 70  години, като той е рекордьор и по отношение на най-голямата възрастова разлика със своята половинка - дамата е 42 годишна. От общия брой на браковете през 2017 г., 60 са смесени.

Пресъставените от чужбина актове са 52, като държавите, в които са били сключени браковете са: Канада, Исландия, Великобритания, Германия, Испания, Италия, Норвегия, САЩ, Гърция, Нигерия  и Гамбия.