62 точки на сесията в Сливен
62 точки на сесията в Сливен / Дарик Сливен, Архив

62 са точките, които са включени в дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет Сливен. Тя ще се проведе на 31 юли от 9 часа.

Сред тях е създаване на Временна комисия за разработка на конкретни предложения, свързани с провежданите в общината данъчна и ценова политики, удължаване срока на действие на Временната комисия за проверка финансовото състояние на общината.

На сесията общинските съветници ще гледат и предложения за изменение бюджета на общината за 2013 година, изменение на План-сметка за разходите за поддържане на чистотат на териториите за обществено ползване, събиране, извозване и обезвреждане на битови отпадъци. Местните управници ще решат дали да упълномощят кмета да сключи договори за кредит от ФЛАГ за корекция на река „Дюлева река“ и за реализация на проектите „Регион Сливен – кръстопът на традиции, култури и епохи“, „Деинституционализация на деца в риск посредством изграждане на центрове за настаняване от семеен тип“  и „ пътуване през времето, във времето и  с времето- интегриран проект за развитие на природни, културни и исторически атракции“.