50 автори от сливенско са издали книги през 2012 г.
50 автори от сливенско са издали книги през 2012 г. / www.sxc.hu , архив

Петдесет книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2012 г. ще бъдат представени на 25 януари от 17. 00 ч. на първия за новата година Петъчен литературен салон в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Превърналото се в традиция събитие за петнадесета поредна година ще събере на едно място автори, критици и читатели, за да споделят впечатления от новоиздадените книги.

Прегледът показва, че през миналата година са издадени 9 стихосбирки и 1 антология, както и 35 книги с проза – новели, разкази, спомени, публицистика и литературна критика, историко-краеведски и родови изследвания и сборници, пътеписи, биографични и есеистични издания, изследвания в областта на църковната музика и др. Не са забравени и децата  - през 2012г. са издадени и пет детски  книги, две от които са на талантливата сливенска поетеса Петя Александрова, съобщават от библиотеката.

Продукцията на сливенските автори по традиция ще бъде представена от Тенко Тенев – поет, председател на Дружеството на писателите в Ямбол и литературния критик Димитър Бечев – директор на Регионална библиотека “Георги С. Раковски” в Ямбол.