40 години ямболски Камерен ансамбъл „Дианополис”
40 години ямболски Камерен ансамбъл „Дианополис” / netinfo

С изложба и празничен концерт ще бъде отбелязана 40-та годишнина от създаването на Камерен ансамбъл „Дианополис” – Ямбол. Документалната изложба ще бъде открита в 16.30 часа във фоайето на общината. Експозицията представя плакати и други рекламни материали за концертни прояви, отзиви и поздрави от изтъкнати музикални дейци, както и богат снимков материал.

Сред изложените документи са две от гордостите на оркестъра – Сертификат, издаден от Съюза на българските музикални и танцови дейци за „високо професионално равнище на художествено-творческите постижения” на „Дианополис”, както и дипломът за удостояването със специалната награда на „Кристална лира” през 2004 г. за издадения от камерния ансамбъл компактдиск с оригинален репертоар.

Кулминацията на честването на 40-та годишнина на „Дианополис” е празничният концерт, който ще се състои на 4 октомври от 19.00 часа в Голямата зала на Община Ямбол. В програмата са включени произведения на Антонио Вивалди, Бенедето Марчело, Феликс Менделсон-Бартолди и Георг Фридрих Хендел. Солисти в тази специална за ансамбъла вечер ще бъдат Красимира Султанова, Ангел Василев и Йордан Ковачев – цигулка, Петко Тотев – обой и Ростислав Йовчев – пиано.